Sunday, January 6, 2013

ikhlas. Lillahita'ala

ASSALAMUALAIKUM..


it's been a while since I post anything in here. hehe.. ada apa apa yang terbaru ke dalam dunia blogging? selain daripada blogger blogger feberet aku kahwin? :)

so, di kesempatan ini, nak wish selamat pengantin baru kat kak NAMEE ROSLAN. maaf agak terlambat wish. hihu... kinda busy. seriously. akak sangat cantik! alhamdulillah dah selamat bernikah :D


ok so. sebenarnya, I'm currently sitting for my final exam. paper semester bagi aku takdelaa susah macam antomy sem lepas, tapi still, nak menghafal segala macam jenis penyakit, treatment, complication serta segala gajah rimau serigala zirafah pasal penyakit tu, memang sangat mencabar minda.

ye, SANGAT penat otak -.-

sometimes, it's worst >.<



tapi kan, teringat pulak satu quote ni,

Apabila kamu tidak tahan menanggung letih nya belajar..
Maka, kamu akan mnanggung peritnya kebodohon ..

- Imam Syafie -

dushummm!! rasa macam kena tembak tepat di sanubari. uhukkkkk

ada satu lagi hadith, aku ada salin tapi tak ingat letak kat mana. so tak dapat nak share dengan korang.. sob sob.. lain kali lah ek.

nakkan emas, kenalah tahan penat menggali.

nakkan sang helang, takkan effort setakat macam nak kejar pipit je, betul tak?

macam tulah gamoknyeee study ni.

kalau malas, tanggunglah kekurangbijakkan tu seumur hidup. orang lain tak rugi apa apa. awak yang rugi.

eh, ni tak point sesiapa ek. sedang bermonolog sebenarnya. ehekss..

apapun pekerjaan yang kita buat, niatkan ikhlas, hanya kerana ALLAH, insyaALLAH, saat kita niatkan tu je, dah dapat pahala ibadah. best kan? :)

nak nak study ni, jangan study sebab exam. tapi study, sebab ALLAH kata menuntut ilmu tu wajib. study sebab kita nak kejar redha ALLAH. senang je kan nak kejar pahala. cuma nak dengan tak nak je.




most important, LILLAHITA'ALA




aihh... ceramah pulak deeya niii..


bukan ceramah, mengingatkan :)


banyak lagi tak cover sebenarnya untuk exam ni. waaaa.... sampai aku rasa, nak tidur itu adalah pembaziran waktu. tapi online takpe pulak. hematuria betul. aishh...



sebenarnya ni nak menghilangkan mengantuk sebelum solat subuh. haha.. dah alang alang tidur lambat, baik tunggu subuh kan? nanti kang terlepas pulak subuh yang berharga tu.



sorry entry kurang menarik. otak mengantuklah katanya. agagaga..


ok babai. kepada yang masih bergelumang dengan encik handsome bin nota dan makwe makwe buku tebal, goodluck diucapkan. semoga kejayaan dalam genggaman kita :D chaiyokk everyone!



rilek rilek je study. tapi jangan rilek sangat -.-




bye semua. do pray for my success. oh untuk kawan kawan saya sekali. aaminn. may ALLAH bless you guys. annyeong :)

assalamualaikum..

5 comments:

pikir kool said...

ko tgh amik paper pathology ke?

luqman zakaria said...

gud luck for your exam yer..kwn2 sy semuanya bz exam,sy je yg dah keja..tp skg mcm bosan bile semuanye menyepi studi..hehe

sea_lavender said...

sme la kte banyk tak cover lagi hee.. rsa gak tdo n on9 ni bazir msa tapi wat jugak hehe :D tak pe niat kerana Allah nak ambk input2 yg bermanfaat daripada teman2 blogger. gud luck 4 next papers :)

ouh no!! yana!! said...

itu otak kene belah dengan pisau cukur kah? uu, scary. :D

ok, lepas ni apa- apa pekerjaan, niatkan kerana Allah Taala. Moga mendapat keberkatan dan keredhaanNya. Insya Allah :)

Little DaVinci said...

gud luck kak ngah!^^ kte pown dh lme x commen dlm blog kak ngah nie stakat bce jerr... uhuhuuu~ hope u become the best of the best^^

n nice brain... just don't make that happen O_O"

luv u <3