Saturday, September 10, 2011

ayat tipikal minggu orentasi

ASSALAMUALAIKUM..

holla peeps! aku balik minggu ni seperti yang dijanjikan. ouch.. haha gedikss..

hari ni aku nak share pengalaman aku berorentasi. bukan best atau tak minggu makan oren penuh vitamin c aku, tapi aku nak share ayat tipikal yang freshie macam aku akan guna bila jumpa orang dan persekitaran yang baru di tempat baru yang serba baru.

kuningnya gigi pakcik oren meluat ni... ewwwww


first step, cuit sang mangsa yang nak ditegur yang duduk kat sebelah korang tu. then, ayat yang akan meluncur laju macam skateboard dari mulut mungil korang pastilah.......

nama apa?

course apa? (dengan harapan diorang sama course dengan korang)

asal mana? 

duduk kolej mana? tingkat berapa? kalau sama aras, tanya pulak bilik nombor berapa. 

dulu matriks mana? 

see? tipulah kalau korang tak buat. muahahaha... eh tapi ini semua menurut pandangan dan pengalaman aku. tak taulah kalau korang macam mana pulak kan. 

ada jugak beberapa orang yang bila aku ajukan soalan pasal matriks tu, diorang bagitau diorang dari KMNS. what the..... aku tak pernah nampak pun weyh! haha..

kira oklah kan freshie selalu guna soalan soalan tu daripada guna soalan yang macam ni....

rambut pendek? kerinting ke lurus? atau botak?

selalu kentut bau apa ye? 

pakai baju warna apa hari ni? 

tolonglah weyh jangan tanya soalan macam kat atas ni. nightmare semua orang. at the end kang takde siapa nak kawan dengan korang. jangan salahkan aku pulak ek. haha..

kalau versi melayu, tajuk cerita ni tukar kepada NIGHTMARE BEFORE RAYA


susah nak cari budak yang satu course dengan aku. tapi aku tau agak ramai budak KMNS yang ambil nursing. again, unexpected. haha..

nak share dengan aku? silakan!! :)

ok penat menulis. adioss.. assalamualaikum..

p/s: siswa kampus aku cuma 70 orang je.
bandigkan dengan siswi yang ada 409 orang.
obvious kan bezanya?

thanks for reading!!
ukhuwah fillah abadan abada..
:)

8 comments:

zulhilmi.tempoyak said...

untung la...

dpt masok u kan..

blaja elok2 ye..

;)

Dunia Cik Maia said...

U mne ek??

deeyamorten said...

@zulhilmi.tempoyak
alhamdulillah.. thanks ye. insya ALLAH akan belajar elok2

deeyamorten said...

@Dunia Cik Maia
uitm shah alm kampus puncak alam

nini said...

tapi kalo soalan yang pelik2 tu kita tanya mesti depa selalu ingat kat kita...ahhahaha

Saiazuan said...

lol xD

BeloG MTT said...

"Awak dari mana? " Hehe

Btw , gudluckk ! :)

Anonymous said...

aper!!!amek nursing jer..sia2 awak amek bijak sains sebab jika amek nursing sains tidak tidak digunakan sepenuhnya..