Saturday, September 17, 2011

rumah vs asrama

ASSALAMUALAIKUM..


dependent vs independent

family vs alone

sepah vs kemas

well, mari sini aku terus terang kat korang tanpa perlu menjadi seorang deeya plastik.

aku bukan seorang yang pandai mengemas



ok, ini jujur dan ikhlas dari lubuk hati aku yang paling dalam.

kalau kat rumah, aku seorang yang penyepah. yang ni tak tipu. tapi kalau kat asrama, aku seorang yang agak particular pasal barang barang aku. aku simpan kat mana, aku susun macam mana bla.. bla.. bla..

aku tak taulah korang macam mana, tapi deeya yang kawan kawan aku kenal kat asrama dan angah yang kakak dan adik adik aku buli kat rumah mempunyai beberapa karakter yang berbeza.

mungkin sebab kat rumah tempat aku lepak while kat asrama tempat aku study dan tumpukan fokus sepenuhnya untuk pelajaran aku?




ada kaitan ke deeya oii?

adalah kot sikit sikit.




aku agak cerewet kalau kat asrama. dulu kat matriks boleh kata everyday aku kemas dan sapu bilik aku.

tapi kalau kat rumah? lu pikirlah sendiri nyah.

korang ada mengalami penyakit split personality macam aku tak?






kalau ada, sila kongsikan di talian hotline 1300-88-2525 dan pastikan anda order sekotak pizza super supreme dan dialamatkan ke kolej angsana satu uitm kampus puncak alam.

kelakar? jangan gelak. eh aku serious ni, jangan gelak!




i wonder how i will act bila dah move tinggal rumah sewa nanti.

haaaa..... sempuuuuttttt!!! *tiba tiba*

ok. time to sleep princess deeya *tiba tiba claim diri princess. buang tebiat ke apa kau ni jah?*

oklah nyah. mak nak tidur ni. nanti berkedut pulak muka mak yang vogue ni. adioss.. assalamualaikum..



p/s: entry ni di draftkan dalam buku
conteng aku malam semalam.
pagi ni baru aku taip balik kat blog.

thanks for reading!!
ukhuwah fillah abadan abada..
:)

7 comments:

azeelia azman said...

muahahaha lia pom sama. kalau dok rumah, ya rabbi, punyerr lahh pemalas. sbb tu ayah mcm xcaya jepp kalau bilik lia kat U nehh kemass jepp. sigh!

Aimifiqa said...

betul2. setuju sangat. samalah dgn saya

SoLy SoLicious said...

pakai bibik la..heeee

Namee Roslan said...

hehe . sbb tu ramai mak ayah yg nak masukkan anak dia dlm asrama. kunun nk displinkan. tp ada je yg jadi sebaliknya sbb terikut2 budak nakal. :)

Nalisa Syahira said...

betul habissss ,

nick dot anis said...

takpe..smua tu megajar kite erti berdikari:-)

hamzah ian said...

asrama best.. huhu