Saturday, August 6, 2011

sains fizikal vs sains hayat

ASSALAMUALAIKUM..

holla! wawawawawa.. tadi before aku solat banyak je idea mencurah2 ke ladang gandum. ni bila dah duduk depan lappy, semua idea tu hilang lenyap ditiup angin sempoi2 english language *i know it is suppose to be sepoi. huhu*

makcik tea yang comel loteh ni telah menginspirasikan satu idea dalam otak aku tadi. dia boleh cerita pasal matrik, aku pun boleh. apa ada hal *haha.. memang sengaja cari pasal*

aku takdelah nak cerita pasal apa pun. cuma bila tea dok cerita pasal amalan meminum nescafe pada minggu belajar a.k.a minggu ulangkaji atau lebih famous dengan gelaran study week, tiba2 aku teringat life aku kat matrik before aku kenal cik pahit dan cik kertas&pen.

meet cik pahit yang gila kamera macam aku. haha

and meet cik kertas&pen yang pakai baju kuning sebelah aku tu. classmate aku memang gila kamera semuanya. fotogedik! :)



macam yang korang tak tau *sebab aku tak pernah bagitau* aku kat matrik dulu ambik jurusan sains hayat. tapi actually aku ditawarkan course physical science which have absolutely nothing to do with learning how your medulla oblongata works.

neuron under the telescope. budak fizik ada belajar benda ni? takde kan? hahaha.. bangga kejap


physical science ni belajar fizik lerr. bukan biology derr..

taknak cerita pasal fizik. nak cerita pasal kelas fizik aku. first day masuk kelas tu, aku dah kenal dengan seorang minah kepoh banyak mulut bernama syud razak. hahaha.. semua benda nak cerita.

but then, hari kedua kot, aku mula kenal tea, shark, chin ling dan teha. oh lupa nak cakap, ni time minggu orientasi ye. 

meet tea and chin ling

teha and shark. weyh tea aku ambik gambar kat fb kau. hahaha.. jangan marah deh


diorang memang best. gelak je tak berhenti2 *Atau aku yang terlebih excited?* sampai semput aku dibuatnya. oh pembetulan, aku je yang suka gelak. diorang cool je. hahaha..

diorang memang bestlah waa cakap lu. tapi apakan daya kan, aku nak ambik biologylah! taknak ambik physics. aku admit memang aku lebih suka physics dari biology tapi kan, my mathematics skill was really2 poor at that time. menyebabkan aku takut nak ambik subjek physics tu sebab kakak aku kata banyak mengira. waaa.. menangis aku kalau aku proceed ambik physics.



so then, habis je minggu orentasi *oren+meditasi=orentasi. haha* aku punya permohonan nak masuk kelas sains hayat diluluskan. maka terpaksalah aku berhijrah tinggalkan mereka2 yang super cool ni. sobss..

bila first time masuk kelas sains hayat ni, eh belum masuk lagi. on the way nak masuk kelas sains hayat. haha.. aku dok terfikir rumours2 yang mengatakan bahawa students yang ambik life science ni sangatlah nerd. pakai spect tebal macam teropong, seluar paras dada, rambut sikat tepi, muka blur dan beg besar sambil carry buku tebal all the time *ni bayangan aku je* menyebabkan aku rasa a bit regret sebab apply nak tukar course. haha



yes indeed, kelas baru aku tu memang ramai yang senyap tak banyak cakap. tapi tak ramai yang menepati ciri2 imaginasi budak nerd yang aku bayangkan. hahaha.. cuma sorang je yang hampir menepati imaginasi aku. except that rambut dia tak sikat tepi, tapi berterabur ke sana ke mari. oh sungguh sekeleh.

bila masuk tempat baru, kenal geng baru yang sekepala tapi mujur jugak kepala kitorang tak bercantum sebab sekepala sangat. maka, kami pun meneruskan legasi mulut bising yang tak menggambarkan ciri2 student life science langsung. mulut banyak sangat kat pipi, dahi, tangan lengan semua ada mulut.

wahai budak tecik, nape kau cumillsss sangat? ok gambar takde kaitan dengan entry. haha


and since then, kelas tu mula bising sikit. kalau tak semua orang diam je. sobss.. sadis. eh lupa nak bagitau nama geng baru aku yang kepala dia kembar siam dengan aku tu, cik aida a.k.a cik pahit.

eh oklah. tu je meyh. panjang pulak den mengarut. haha.. saja nak share story dengan korang. harap2 terhiburlah dengan cerita tak berapa nak best aku ni hehe..

tu je, assalamualaikum..

p/s: kat kelas baru tu jugak
aku kenal someone yang ada minat
yang sama dengan aku which is singing.
wahaha..
beliau ialah cik kertas&pen.

thanks for reading!!
ukhuwah fillah abadan abada..
:)

14 comments:

Tea Dno said...

kuikuikui. sebenarnya itu sume rumours yang sangat tak benar. roommates aku sendiri. kau pun tau, sume gila punya walaupun diorang hayat.

Tea Dno said...

err tak heran lah korang boleh tengok tu. kitorang ada main lens, hayat ada? *bangga balik* kehkeh. jangan marah noo.

Tea Dno said...

weyhh. gambar aku masa tu lagi montel. haiyoo. ;p

deeyamorten said...

@Tea Dno
yup true enough. hahaha

deeyamorten said...

@Tea Dno
ada3.. kitorang main contact lens. hahaha

deeyamorten said...

@Tea Dno
yeke? biaso yo den nengok

Umie Artoqiemie said...

x sukenye course sains hayat tu T__T
aku x suke fizik.

faridajir said...

ehh.. baru masuk matrix kan?? cite macam da abes matrix.. hahaha.. congrats.. sile tempuhi dengan hati yang gembira dan membara.. =D

deeyamorten said...

@faridajir
hehe. awak.. kita dah habes matriks laa.. :D

deeyamorten said...

@Umie Artoqiemie
life science dgn physical science dua2 kau tak suka ke? >.<

Dr . Salsabila said...

Hmmm ...assalamualaikum , erk kak :3 ..thanks so much for sharing .. And sngat fun kakak ni :) Do visit mine :) `ohsemme96.blogspot.com" Assalamualaikum :3

Dr . Salsabila said...

Hmmm ...assalamualaikum , erk kak :3 ..thanks so much for sharing .. And sngat fun kakak ni :) Do visit mine :) `ohsemme96.blogspot.com" Assalamualaikum :3

Fatin Mzain said...

Wawhhh .. herm

Fatin Mzain said...

Waaaa... beSt nyew... x minat fz .. hope dpt sains hayat tp dpt fizikal .. nk study bio !