Thursday, June 30, 2011

dulu lain, sekarang lain..

ASSALAMUALAIKUM..

p/s: amaran kementerian kesihatan!! entry ni agak meloyakan tekak. so kepada yang tak sanggup nak muntah hijau, sila jangan baca.. :D

*     *    *

hai semua!! tak tidur lagi ke? hari ni nak cerita pasal satu gambar ni. gambar wordless wednesday tadi. haha.. saya sepatutnya tak payah cerita pun kan pasal tu, tapi, entah kenapa hati ni meronta2 nak jugak. so, maafkanlah ye.. :D

*hah.. pasal gambar nilah.. nak cerita sikit*

kakak saya upload a few pictures time kitorang semua kecik2. ops.. bukanlah kecik sangat. tapi dalam lingkungan umur sekolah menengahlah.. gambar waktu saya form3 kot. i'm quite sure about it. tapi tak taulah kalau salah. haha.. eh2, ok, balik topik!! tengok gambar atas tu, ada perbezaan tak? gambar sebelah kiri is gambar time form3 yang saya cakap tadi, yang sebelah kanan, gambar paling terkini yang disnap last week. dah takde yang lagi terkini saya boleh bagi. haha..

i've asked everyone pasal perbezaan gambar ni, tapi most of them cakap, "takde beza pun. sama je" is that so? kalau betul takde perbezaan maknanya mata saya ada problemlah nampaknya. huhu.. saya nampak banyak sangat perbezaan dalam gambar ni *not that much pun actually..* firstly, dulu saya gelap sikit, dan sekarang dah cerah sikit. semua ni effect cahaya or what?

secondly, dulu tembam, sekarang pipi dah susut sikit. tapi berat dulu lagi ringan dari sekarang. rasanyalah. kakak saya cakap pipi tu nampak lain sebab cara saya pakai tudung dah lain. oh yeke? entahlah labu. tapi yang paling ketara, mata saya. oklah mengaku awal2 yang mata saya memang sepet. tapi dulu, senyum sikit je pun, dah tak nampak mata dah. sekarang ni nampaklah sikit matanya tu. heheheheehehe.. so, kepada encik fahrin, mata saya dah tak sesepet dulu ok? jangan ejek lagi. cepuk kang nak? :D

adik saya kata, "takde beza pun gambar ni ngah. bibir je yang lain sikit" bibir lain? saya tengok sama je. makcik saya pulak cakap, gambar sekarang lebih muda 5tahun daripada yang dulu.. ouch.. :D

oklah guys i'll end this here for now. chow.. tata.. assalamualaikum..

p/s: terasa macam diri saya yang
sekarang lagi comel dari yang dulu..
ok sila muntah sekarang.

thanks for reading!!
ukhuwah fillah abadan abada..
:)

3 comments:

Engku Sofea said...

Sofea lainnnnn.. muka dulu skrg.. sama je T_T puas minum weight gain

AZTIQAH said...

sy dan dlu..xder beza lngsung
hehe

matakail said...

klu ngam meh la folo balik pancingarateam.blogspot.com