Wednesday, July 27, 2011

budak noob edit blog

ASSALAMUALAIKUM..

tadaa.. blog dah bertukar wajah. ada header besar gedabak. *jakunism* hahaha..

sesungguhnya aku memang sangatlah noob dalam hal2 mengedit2 bagai ni. nak buat transparent header pun tak reti. siapa yang willingly nak ajar? angkat ibu jari kaki kanan dan kiri sambil berdiri. siapa boleh buat maknanya dia....


amekau header besar gedabok. buruk pulak tu. hahaha.. mula2 ingatkan taknak buat header. tapi bila tengok balik, nampak kosong sangatlah pulak bila takde header. so, aku buatlah header sekeping *korang faham ke apa aku merapu ni?*

so, komen meh. komen sikit apa2 yang korang rasa tak perlu dalam blog aku ni. nak buat pesta edit blog secara besar besaran. siap ada kuih bahulu lagi. ok takde kaitan.

komen tau! kalau nak komen header yang buruk tu pun boleh. dialu2kan. hehehehe.. till then, assalamualaikum..

p/s: laparlah. korang
taknak belanja aku makan ke?
:D

thanks for reading!!
ukhuwah fillah abadan abada..
:)

11 comments:

aquatwins932 said...

deeya.. kita x mampu nak angkat ibu jari kaki kanan n kiri sambil berdiri, tapi takat nak ajar wat header transparent tu bole la.. keke

http://likeapaperandpen.blogspot.com/2011/07/tutorial-header-transparent-my-style.html

petuapakar said...

Dik taknak follow sy balik ka??
DAh lama follow tau.
BTW ingat Najwa Latif tadi...hehe

I follow u. follow saya balik yer..klik sini untuk follow saya kembali

aquatwins932 said...

try this.. pas click Fuzzy Select Tool tu.. dekat Layer window, select Layer and Add Alpha Channel.. kalu dia warna kelabu maksud nya program tu dah wat dah.. pastu baru select Edit and Clear.. make sure awak select the Save Colour Values from Transparent Pixels option dekat Save As PNG dialog box

aimie amalina said...

besnye
pandai men gitar eyh?

deeyamorten said...

aimie: tu berlakon je lebih. hahaha... main gitar plastik budak2 kecik tu bolehlah. hahaha..memang minat nak belajar gitar. tapi takde siapa yang nak ajar. sobss...

fizamanan said...

Awk download je adobe photoshop. Pastu try memaen. Bukak tutorial untuk blog (google) bnyk je org ajar nnt

deeyamorten said...

fizaazman: tq ye awak!! :)

NNisa said...

tunggu punya tunggu tak dpt lagi tgk headernya.
internet lambat.
hehehe. :)

deeyamorten said...

nnisa: alolo.. cianya dia. huhu... takpe2 nanti dapatlah tengok tu :)

MisNadia Razali said...

ololooo meh sini saye aja nak main guitar? heee =P

deeyamorten said...

misnadiarazali: yeay! meh sini ajar cepat. nanti saya belanja makan aiskrim 20sen :D