Thursday, July 28, 2011

feewiit.. aweklah!!

ASSALAMUALAIKUM..

another update for today. kali ni nak bagi teguran kepada sang jejaka2 hensem dan gadis2 cantik jelita yang suka sangat buat bunyi2 yang tak sepatutnya dibuat bila nampak perempuan atau lelaki.

aku rasa semua perempuan pun tak suka kalau dengar bunyi2 nakal ni. oh you know what i mean. bagi aku, lelaki yang buat bunyi2 macam ni tak menghormati perempuan. oklah lebih tepat kalau aku guna wanita.

bila you guys buat macam tu, yang terlintas dalam fikiran wanita tu ialah,
"ish, aku tampar laju2 kang nak?"
*Ada tak yang nak buat macam ni? aduilaa.. ganas bebenau*

itu ayat akulah ye. tapi yang pastinya, majoriti wanita tak suka dengan gangguan2 macam tu. especially aku. tak suka. seriously tak suka. malah takut lagi adalah.

wanita ada maruah yang perlu dijaga, bila korang buat bunyi2 pelik macam tu, korang seakan2 memperlekehkan maruah dorang sebagai seorang wanita.

kalau perempuan tu layan pulak korang bila korang buat bunyi2 pelik ala2 monyet kat zoo tu, aku no komenlah. mungkin dia tengah kesunyian kot.

so guys, do respect the girls ok? and to all the beautiful girls, korang janganlah pergi layan pulak kalau ada orang buat bunyi2 nakal kat korang. atau korang yang buat macam tu bila jumpa lelaki?

kalau itu yang terjadi, please stop doing that ok dear girls? macam saya cakap tadi, lelaki perlu hormat perempuan. dan perempuan pun perlu hormat lelaki. betul tak?

respect must be gained. respect other people if you want them to respect you.

so, conclusion, entry ni tak ditujukan kepada golongan tertentu, tapi aku tujukan kepada semua yang baca entry ni.

till then, assalamualaikum..

p/s: aku tak memihak
mana2..

thanks for reading!!
ukhuwah fillah abadan abada..
:)

2 comments:

Mrs. Farhan said...

sokong 800 peratus. =D

aquatwins932 said...

deeya.. kita dah wat tutorial hide shoutbox tu.. sory la lambat ea.. btw, letak icon pe? monyet krismas tu ke?