Wednesday, July 27, 2011

aura warna mengikut hari

ASSALAMUALAIKUM..

dah lama dah sebenarnya nak buat tajuk ni. tapi malas. hahahaha.. eh2, bukan malaslah. tapi takde idea. korang pernah dengar pasal aura warna kulit baju mengikut hari ni? korang pernah amalkan tak? korang tau apa kesannya kalau korang amalkan? *banyak tanyalah pulak makcik ni* eh oklah. meh sini nak share sikit dengan korang.

ISNIN: PUTIH

*kalau korang pakai macam ni pada malam isnin, confirm semua orang lari. aku pun lari jugak*
SELASA: PURPLE atau PINK

*abaikan lelaki sebelah kanan, fokus kepada jejaka BERBAJU MELAYU :)*
RABU: BIRU

*baju kurung moden warna biru turquiose*

KHAMIS: OREN atau KUNING

*pakai baju ni pergi pejabat. hehehehe..*

JUMAAT: HIJAU

*ni memang betul2 ikut aura warna ni. semangat betul*

SABTU: MERAH MAK NGAH

*cantiknya aku model ni*

AHAD: HITAM

* captionless :)*
aku dah pernah amalkan beberapa kali untuk beberapa bulan ni. and guess what? best gilerrr.. *boleh percaya ke?*

bukannya best apa pun, just korang akan rasa emosi korang lebih stabil and they also help to lift up your mood. seriously. tapi tu pengalaman akulah. kalau korang aku tak taulah pulak. huhu..

dari segi kajian saintifik pun ada jugak cakap pasal aura warna baju ni. ada kaitan dengan brain manusialah. tapi, kalau aku conteng kat sini pasal hypothalamus, korang nak baca ke? kalau aku jadi korang, aku tak baca. hahaha.. dasar pemalas.

eh ok. tu je. korang trylah amalkan pakai baju ikut aura warna hari tertentu. dan alamilah sendiri pengalamannya. ececeh.. pastu nanti share dengan aku ek apa pengalaman korang. till then, assalamualaikum..

p/s: aku decide untuk tukar
dari 'saya' kepada 'aku'.
sebab lebih santai dan selesa.
betul tak? ehehehe..

thanks for reading!!
ukhuwah fillah abadan abada..
:)

3 comments:

Bitter said...

tu diaaa..deeya sudah kembali mengganasssss..HAHA!

Nyamuk Terbang said...

kna try nie...

deeyamorten said...

bitter: aum... haha

nyamuk terbang: ce try ce try. pastu gitau aku ek. haha