Wednesday, August 24, 2011

blog mengajar aku

ASSALAMUALAIKUM..

time korang baca entry ni, mungkin aku sedang tidur, atau makan, atau minum.. eh? puasalah deeya!!

petang tadi aku baca entry cik ABBY pasal nampak tak nampak tu. kenapa pulak dengan nampak tak nampak ni? korang bacalah sendiri kat blog beliau. huhu..

kebetulan kat dalam otak aku memang nak tulis pasal apa yang aku pelajari dari blogging ni. so, cik ABBY dah agak memberi inspirasi untuk aku merepek kat sini. hahahaha.. tak lawak

malas nak merapu panjang panjang. aku buat point form jelah. korang nak baca pun senang. ye dak? huhu..

  • BLOG MENCERMINKAN KEPERIBADIAN DIRI
tak semestinya keperibadian diri kita yang orang selalu nampak. kadang kadang blog dan entry entry kita menggambarkan sikap kita yang terpendam jauh di lubuk hati yang mungkin orang tak tau pun pasal sikap kita tu. 

contohnya macam aku. cik AIDA yang rapat dengan aku pun banyak tak tau fakta fakta menarik pasal aku. sampailah aku buat entry a few facts about me that i think you should know tu.

jangan cuba tekan kat tajuk entry tu. sebab aku tak back linkkan pun. lalala..



  • MEDAN UNTUK MENAMBAH KERAMAHAN DAN KESENGALAN
secara jujur, aku bukannya se'friendly' macam aku kat dalam blog ni. aku susah nak bertegur dengan orang. kenapa? sebab aku malu. unless kalau orang tu memang aku dah kenal lama dan dah kamceng. waktu tu baru keluar semua belalang belang harimau malaya aku. muahahaha..

so, dari berblog, mungkin aku akan try menambah keramahan diri bila berdepan dengan orang secara realiti. kalau dalam blog aku boleh jadi peramah, kenapa realiti tak boleh kan?


friendly macam encik hantu seekor ni boleh?



eh kita dok bercakap pasal apa tadi? oh blog mengajar aku. ok ok, sila proceed. weeee~~ *sorrylah nyah. tadi mak pergi lepak facebook kejap. hahahahahahatuihh*




  • TAMBAH KENALANLAH OF COURSE
dulu time zaman aku baru active berblog, aku tak berani nak tinggal jejak kat blog orang lain. alasan? malulah. blog aku buruk. blog aku tak best. blog aku bla bla bla..

sekarang? korang fikirlah sendiri. hahahaha..


baby ni comlellah!! gambaq hiasan sehidung hidung


  • TAMBAH ILMU DAN KONGSI GELAP PENDAPAT SERTA HARTA PENGALAMAN
ada a few blogs yang memang dah boleh masuk list wajib terjah aku setiap kali ada entry baru.kenapa? sebab entry entry yang diorang share tu semuanya padat, ringkas tapi berinfo. nak tau blog siapa? aku pernah buat satu entry pasal ni. kalau nak baca, klik sini ye. tapi ni bukan senarai penuh. just a few je yang aku letak ni.

ni untuk blogger blogger yang aku suka tu :)


  • TAMBAH RAPAT DENGAN LAPPY DAN MAKIN RENGGANG DENGAN HANDPHONE
kiranya aktiviti harian aku lebih kepada blogwalking dan update new entry kat blog. aktiviti bergayut atas antenna rumah jiran? sudah dikurangkan. kredit tinggal 0.02 sen pun aku tak kisah.

alasan? tak boleh contact selalu dengan encik fahrin, nanti tak rindu. hahahahaha.. ok sila abaikan


guna ipad jelah. online pun boleh, gayut pun boleh. macam macam ada!! *dengan suara mamak jual roti canai*





tu je kot setakat ni. haruslah tahu bahawa aku menaip entry ni pada pukul 1.18 minit pagi. mengantuk oii!! ingatkan nak buat entry ni esok, tapi aku tau bahawa aku takkan dapat tidur lena tanpa mimpi aku tengah update blog. dah dua malam aku mimpi aku tengah update blog. tu yang liat nak bangun makan sahur tu. hahahaha..

kemaruk berblogging? yeah maybe :)

saya sayang blog saya. anda? ececeehh..


tu je, adiossss....

assalamualaikum..

p/s: M.E.N.G.A.N.T.U.K..... G.I.L.O.S.S
o.O

thanks for reading!!
ukhuwah fillah abadan abada..
:)

2 comments:

aimie amalina said...

weeee
epy blogging! =.<

Freaky said...

blog juga mengajar kita berdisiplin :D