Wednesday, August 24, 2011

Be considerate

ASSALAMUALAIKUM..

Saja je nak try test menaip entry baru kat blog guns iPad 2 macam mana. Haha..

Eh siapa cakap aku berlagak? Mana Ada. Cepuk nak cepuk?

Aku nak update entry malam ni. Tapi my dearest ahkak ajak buat kuih donut pula malam ni. Nak sikit tak?

Di sini, saya selaku penyimpan mohor besar raja raja *ececeh* nak bagi pesanan kat korang korang semua yang baca blog buruk aku ni.

Korang, kalau buat sesuatu pekerjaan, Biarlah ikhlas. Janganlah buat kerja ala kadar tapi nak harapkan gaji ratus ribu juta rupiah.

Bila kerja ikhlas, quality kerja meningkat. Lepas tu bos pun jadi sayang. Bila bos sayang, haruslah gaji juga meningkat berjuta juti. Kan lebih elok macam tu. Dari Ada buat kerja tak ikhlas, cuci pinggan pum pam pum pam, pastu mengharap gaji masyuk. Apa kes?

Tak adil okeh macam tu. Kesian kat bos. Huhu..

aku bercakap dan berkata kata ni teguran untuk diri aku jugak. Aku pun tak perfect nyah..

Kalau korang tak suka kena marah dengan bos, janganlah buat bos marah. Kang bos marah cakap bos pilih kasih pulak.

okeh korang? Be considerate to other people kalau kita nak orang tu consider dengan keadaan kita jugak.

Hormat menghormati amalan mulia.

Tu jelah. So, moral of the story, please be considerate to others. Full stop.

Tak susahkan?

Selamat berbuka Puasa.. Kepada yang berpuasa jelah ye. Yang tak Puasa tu, aku ucapkan, selamat meratah makanan bergelen gelen setelah seharian korang tahan lapar.

Adios.. Assalamualaikum..

P/s: aku tak sukalah menaip dengan iPad.
Tak feeling. Hugh

Thanks for reading!
Ukhuwah fillah Abadan abada..
:)

3 comments:

Akito Boron said...

menaip dgn ipad? hmmm.. mnyusahkan. baek gune keyboard komputer lagi best

deeyamorten said...

@Akito Boron
tau takpe. tak best langsung. hahaha

Anonymous said...

Wow that was unusual. I just wrote an extremely long comment but after I clicked submit my comment
didn't appear. Grrrr... well I'm not writing all that over
again. Anyway, just wanted to say great blog!

Here is my weblog free email invitation templates