Tuesday, August 2, 2011

gadgets oh gadgets

ASSALAMUALAIKUM..

pffttt... hari ni kerja. lalalala~~ malas gilerss rasanya nak menapak pergi tempat kerja lepas ni. dahlah panas terik. fuh.. takpe2. dugaan tu. huhu

korang tau gadgets tu apa? tak tau? tipu!! hahaha.. takkanlah tak tau. hari ni aku bukan nak introduce gadgets kat korang. tapi aku nak share dengan korang kenapa aku tak berapa nak suka gadgets mak get ni.

  • KEGANASAN DAN PEMBERONTAKAN
haha.. ni salah satu sebab. eh ni takde kaitan dengan palestin ye. jangan salah faham. maksudnya kat sini, aku ni seorang perempuan yang kasar dan ganas walaupun muka aku cun melecun kalah siti nor hajar *korang kenal ke?* ok sila muntah. eh tak boleh muntahlah. nanti batal puasa. muntah lepas bukak puasa nanti ye. ehehehe..

eh berbalik kepada cerita. disebabkan aku ni kasar, so most of the time bila aku pegang handphone, handphone aku akan jatuh ke lantai. yes.. and i really 'LOVE' that moment. 'SUKA' gilerssss aku tengok handphone aku jatuh terjelepuk kat atas lantai yang berkilat tu

*bila phone aku jatuh di lantai ini, akan aku menangis 'kegirangan'. 'happy' gilerss kot handphone berkecai =="*


  • HANDLE WITH CARE
bila aku carry ayah aku punya laptop atau dslr, mesti dia akan pesan, "pegang baik2. jangan sampai terhempas". well, its normallah kan. tapi yang tak normalnya akulah. pegang benda tu macam pegang emas nak elakkan dari kena rompak je. tak senang duduk ok kalau pegang gadget2 yang fragile ni. berpeluh ketiak.

*sobsss*


  • RISAU
bila hilangnya benda2 gadget yang mahal2 ni, mulalah hati berkecamuk dengan kerisauan yang teramat. aceceh.. ayat tak boleh blah. seriously, korang takkan tak pernah rasa macam tu kot? sampai kadang2 bila aku masuk public toilet aku akan pegang beg aku kuat2 takut nanti handphone aku dapat memboloskan diri dan buat aksi terjun kuak terkuak kuak ke dalam lubang jamban. pergh... memang sadis *ini adalah kisah benar. hahaha*

*alolo tomeinye.... ok takde kaitan..*


haa... nilah sebab2 kenapa kadang2 aku rasa macam tak best bila ada handphone, lappy dan yang seangkatan dengannya. tak tenang hidup aku *kalau takde pun tak tenang jugak. masalah2* 

korang ada perangai macam aku jugak tak? ada tak, ada tak, ada tak? jom share sini. nak tengok berapa ramai rakyat bangladesh malaysia yang bergelar blogger ada perangai pelik macam aku ni. hahaha

till then, assalamualaikum..

p/s: tak suka phone touch screen
jugak. korang? ^________^

thanks for reading!!
ukhuwah fillah abadan abada..
:)

6 comments:

cik fadh said...

hehe tangan ketaqq lebey kot...

sergeant keroro said...

hehe, tak suka gak touch skrin. rasa pelik :P

deeyamorten said...

cik fadh: maybe kot. hahaha

sergeant keroro: kan3.. pelik kan? dahlah sensitif gilerssss

Bitter said...

sama lahh..aku pun ganas jugakk..tambah2 touch skrin..2-3 hari dah calar..perghhh..gayat gayat..HAHA!

Azlan Hasan said...

hehe..takpe2..mula2 memang rasa sedih kalau gadget tu jatuh tapi bila da lama2 kita akan belajar untuk lebih berhati2..hehehe

Regards,
-Strider-

AHMAD FAHMI said...

lain kali, ikat hnset tu. jgn terlepas. hehehe...