Thursday, August 25, 2011

kentut vs terkentut

ASSALAMUALAIKUM..

hai semua!! wah.. aku rasa loya sekarang ni akibat makan egg tart yang ayah beli kat kepsi (baca: kfc) tadi. padahal aku yang gatal minta benda tu. haha..

aku nak bagi amaran awal awal subuh ni. entry ni merupakan satu lagi entry mengarut dari aku. hahaha.. so, kalau nak proceed baca, silakan. taknak baca pun silakan. huhu..

apa beza KENTUT dan TERKENTUT? boleh korang bagi tau tak kat aku? haha..

setelah aku kaji selidik dan buat beberapa soal selidik dengan diri sendiri, aku dapatlah beberapa perbezaan kentut dan terkentut ni. nak tau?



KENTUT: sengaja dikeluarkan setelah rasa sakit perut menyerang diri

TERKENTUT: terkeluar angin secara tak sengaja walaupun dah berusaha menahan

opsss... :p



KENTUT: kadang kadang si pelaku tak rasa malu pun walaupun bunyinya kuat kalah bunyi bom atom yang meletus kat hiroshima dan nagasaki tu

TERKENTUT: memang memalukan. rasa macam nak sorok muka dalam tong gas je

selamba badak air laut je pakcik ni kentut



KENTUT: ada dua kemungkinan yang akan berlaku sekiranya ada bau petai basi terhasil. first, si pelaku mungkin gelak terbahak bahak tanpa pedulikan orang sekeliling yang dah nak pengsan. second, si pelaku buat muka innocent dan pandang sekeliling sambil tanya, " SIAPA KENTUT?"

TERKENTUT: kalau ada bau petai basi terhasil, ada dua jugak kemungkinannya. first, si pelaku akan tersipu sipu sambil meminta maaf kat semua orang. second, sama macam situasi kedua untuk kentut, cuma muka si pelaku mungkin akan blushing sikit sebab malu.


aku curi kat google. hahaha



KENTUT: kadang kadang kalau si pelaku ni baik hati sikit, dia akan warning orang sekeliling dia akan kemunculan angin kus kus berbau durian masam tu

TERKENTUT: tak sempat nak warning dah keluar dah

bila tak sempat warning maka keluarlah dialog seperti diatas



macam mana aku tau semua ni? eh adalah.. hahahaha

jangan kata korang tak pernah buat ek? aku yakin semua manusia kat atas muka bumi ni mesti pernah buat tabiat macam ni. haha.. lainlah kalau manusia tu asalnya dari planet marikh. aku tak taulah pulak dia kentut atau tak.

korang ada lagi ke perbezaan kentut dan terkentut? meh sini share dengan aku. haha..

sekian saja laporan buletin tak berapa nak utama untuk malam ini. saya deeyamorten, melaporkan untuk tv tak bernombor *suara ala ala karam singh walia*

tu jelah. adiosss.. assalamualaikum..

p/s: ikan di laut, asam di darat,
dalam periuk, bikin muafakat.
*tiba tiba* haha

thanks for reading!!
ukhuwah fillah abadan abada..
:)

11 comments:

Miss Eunice said...

hahaha..interesting post huh? ;)

aquatwins932 said...

haha.. sengal la awak ni deeya.. abes tu kalu terkentut time tengah syok ketawa camne lak? tu tengah tahan kentut ke? ke ada gas special yang memang akan kuar bila seseorang tu gelak teruk sangat? haha.. i'm just curious k XD

deeyamorten said...

@aquatwins932
tu kira terkentut jugaklah. haha

kaizen said...

jumlah terkentut nisbah kpd kentut lebih tggi... hahaaha

deeyamorten said...

@kaizen
eh yeke? haha

Anonymous said...

org ckp klu dah suke kat gf / bf kentut pun wangie~~~~

deeyamorten said...

@Anonymous
bukan setakat kentut. yg lebih truk dari kentut pun diorang bau macam bunga ros jugak. haha

sergeant keroro said...

haha, sumpah kelakar. berpengalaman la ni kan? :P

deeyamorten said...

@sergeant keroro
err, tak tau tak tau. haha

Muhammad Yunus said...

hahhhaaa,,, saya suka kentut....

deeyamorten said...

@Muhammad Yunus
kentut itu nikmat. hahahaha