Monday, August 8, 2011

tekad hari ni

ASSALAMUALAIKUM..

yes! hari ni aku bertekad untuk menjauhi laptop kesayangan aku ni dan pergi buat semua kerja2 yang bertangguh tu. kononnya nak siapkan semalam, tapi hampeh. terbantut gara2 melayan segmen abang beben semalam. hahaha..

korang jangan tiru aku tau. bahaya weyh. tak jalan kerja. mana2 ada kerja penting tu, siapkan dulu. online kemudian boleh. tak online pun takpe. huhu..

eh2 korang. dah alang2 aku menaip ni, aku nak cakap sikitlah. korang pernah kena situasi macam ni bila korang ping entry kat facebook,

klik gambar untuk besarkan


aku tak tau ni kali ke berapa aku mention dalam entry. tapi aku nak tegaskan sekali lagi kat sini, aku tak suka konsep I FOLLOW YOU, YOU FOLLOW ME. maaf kepada yang terasa.

bagi aku, followers tak penting. yang penting pembaca yang berkualiti tu. apa guna follower 10 000 pun tapi takde siapa nak baca entry aku?

aku ping entry kat group blogger bukan sebab nak tambah follower ok. note that. tapi aku nak orang baca then komen. kau baca, tak komen, tak follow pun takpe. at least baca.

aku tak kisah sangatlah kalau just bagi link kat komen macam kat atas ni. ada yang siap paksa aku follow balik, apa kes?

kalau still tak faham lagi, sila rujuk UNDANG2 NEGARA ISKETAMBOLA ni. sah korang tak pernah baca pun page yang aku buat ni kan?

sebab korang tak tau rules yang aku dah tetapkan untuk blog aku.

so please ye korang, jangan buat lagi.

aku rimas. seriously.

sorry again kalau ada yang terkecik hati. aku cuma nak menekankan prinsip aku dalam berblogging. harap maklum.

tu je, assalamualaikum..

p/s: fuhh emo tiba2..
sorry ye :)

thanks for reading!!
ukhuwah fillah abadan abada..
:)

23 comments:

cik Beskod said...

hey dear.. i like ur entri.. haha.. kita sependapat.. tapi tanpa followers tak ada org gak nak baca kan.. huhu.. so xpe2.. sometimes kita kene bagi sokongan untuk mereka...

deeyamorten said...

@cik Beskod
yup. memang tanpa follower pun takde org nak baca. tp kalau setakat tempek muka kat sidebar je pun tak guna jugak. betul3, sometimes memang kita kena bg penghargaan kat diorang :)

ainondreamergirl♥ said...

stuju sgt. kita post kat sahabat blogger sbb nk suruh org baca then komen. sekali ada je org xpaham bm, post kat shoutbox laa, komen laa suruh follow dye. yg lg xpaham bila ada org ckp dah follow tp bila tgk balik, xde pon dye follow.~

DaYaH JeLitA said...

i dah follow u..follow i balik sekarang jugak kalaw tak i unfollow!!!

DaYaH JeLitA said...

ekekekeke..lawak jer...jom la singgah blog saya kalaw sudi :)

AYIE said...

klau stakat ckap je 'i follow u, u follow me' xpe lg..
bg sy tu mcam 'i suport u, u suport me' skongan sesama blogger..
nk follow ke x, tpulang la..
tp xpenah la plak kne paksa kan, huhu
sabor2
tp btol gak.. kdang2 follow je tp xbace cemane.. hu2
comey blog

rabiatuladawiyah said...

aku pun tak suka bab i follow u, u follow me... igt ape? mcm iklan ubat gigi ke ape?

deeyamorten said...

@ainondreamergirl♥
yg suruh follow balik tapi dia tak follow tu yang paling menyirap. hahaha

deeyamorten said...

@DaYaH JeLitA
saya dah follow awak lama dah cik dayah jelita :)

deeyamorten said...

@AYIE
tengah saborlah ni. hahaha.. kena paksa tu memang perit serious cakap. macam nak bg makan pelempang masak asam pedas je kat orang tu. huhu

deeyamorten said...

@DaYaH JeLitA
dah singgah.. dah singgah.. i like your blog :)

deeyamorten said...

@rabiatuladawiyah
iklan lotion follow me. hehehe

A'an said...

Sama lah doe. Dia spam suruh follow. Aku suruh la dia baca dulu entri aku. Pastu dia reply tak nak lah baca. Cam ape je.
Suruh orang follow tapi sombong. Grrr~

deeyamorten said...

@A'an
pergh.. serious menyirap kalau aku yg kena macam tu. huhu.. sabar jela

merahitujambu said...

tak kisah laa follow blk ke x..yang penting kita ikhlas..salam ramadhan

adah syuhadah said...

tau xpe an..
sikit-sikit follow me.
ingat cam iklan follow me kat tv tu ke. haha. pape pon salam perkenalan :)

Bitter said...

fuhhh..sabar beb sabarrr! chill chill..wakaka

deeyamorten said...

@merahitujambu
absolutely :)

deeyamorten said...

@adah syuhadah
agaknya memang diorang nak tiru iklan follow me tu kot. haha. slm kenal jugak :)

deeyamorten said...

@Bitter
fuhh.. berasap weyh layan org macam ni. aku buat entry ni pun ada dua tiga org manusia yg still buat follow me follow you nih. rasa nak cepuk2 je

Tea Dno said...

kita suke kita follow lah kan? btw, follower kau dah meningkat banyak tu. wooo.

deeyamorten said...

@Tea Dno
betul. rezeki aku. alhamdulillah :)

deeyamorten said...

@Tea Dno
betul. rezeki aku. alhamdulillah :)